Støre om Fosen-demonstrasjonen: Opptatt av en god dialog

– Høyesterett har ikke tatt stilling til hva som skal skje med de to vindkraftverkene som i dag leverer en stor mengde kraft til Midt-Norge. 
GOD DIALOG: – Jeg har stor forståelse for at denne saken er krevende og en stor belastning for reindriftssamene på Fosen. | Foto: Anders Lie Brenna
GOD DIALOG: – Jeg har stor forståelse for at denne saken er krevende og en stor belastning for reindriftssamene på Fosen. | Foto: Anders Lie Brenna
NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre snakket mandag med sametingspresidenten om Fosen-saken. Støre sier han har stor forståelse for at saken er krevende for reindriftssamene på Fosen.

Støre sier til NTB at han i samtalen med sametingspresidenten understreket at han er opptatt av en tett og god dialog mellom samene og regjeringen i denne og andre saker der man sammen ønsker å finne gode løsninger.

– Jeg har stor forståelse for at denne saken er krevende og en stor belastning for reindriftssamene på Fosen, sier Støre som forteller at regjeringen hele tiden har vært tydelig på at staten skal oppfylle sine folkerettslige forpliktelser etter Høyesteretts dom.

– Høyesterett har ikke tatt stilling til hva som skal skje med de to vindkraftverkene som i dag leverer en stor mengde kraft til Midt-Norge. Det krever grundige utredninger for å komme opp med løsninger på denne saken, og det ønsker regjeringen å gjennomføre i god forståelse med reindriften og Sametinget, sier Støre.

Torsdag skal olje- og energiministeren møte sametingspresident Silje Karine Muotka, mens statsminister Støre skal møte Muotka og hele sametinget neste uke i Finnmark.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også