I fjor stupte Nasdaq-volumet til laveste nivå på 25 år

– Man forventer at 2023 også kommer til å være et tøft år, sier Nasdaq-sjef Georg Aasen.
IKKE PANIKK ENNÅ: Nasdaq-sjef Georg Aasen. | Foto: Anders Lie Brenna
IKKE PANIKK ENNÅ: Nasdaq-sjef Georg Aasen. | Foto: Anders Lie Brenna

Det ble handlet 409 TWh nordisk kraft på Nasdaq i fjor, noe som er en halvering fra 802 TWh i 2021 og det laveste nivået på 25 år, skriver Montel.

Nasdaq-sjef Georg Aasen sier til nettstedet at de ekstreme prisene i store deler av 2022 har ført til omsetningsfall på en rekke energimarkeder.

– Man forventer at 2023 også kommer til å være et tøft år, men vi har sett fallende priser siden august som følge av nedbør i Norden og velfylte gasslagre, og det er alle glade for å se. Samtidig vet alle som har vært i markedet noen år hvor fort ting kan snu, og at vi må være forberedt på alle scenarioer, sier Aasen.

Han vil ikke spå om omsetningsbunnen er nådd. Aasen nevner varigheten på Ukraina-krigen og hvor raskt Europa vil komme seg ut av energikrisen som årets to nøkkelspørsmål. 

På spørsmål om det er mulighet for at Nasdaq «gir opp og kaster kortene som børs», svarer han:

– Energikrisen er en nåsituasjon som må løses. Vår oppfatning er at det finansielle markedet spiller en viktig rolle for å være fasilitator både for investorer og dem som skal drive risikostyring. Vi forventer og har tro på at dette markedet skal vokse i fremtiden, også som et resultat av det grønne skiftet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også