Russland vil kutte oljeproduksjonen som svar på pristak

Russland kan komme til å kutte oljeproduksjonen med mellom 5 og 7 prosent neste år ved å stanse salg til landene som støtter pristaket på russisk olje.
MISFORNØYD: Vladimir Putin sa denne uka at han vil komme med en kunngjøring neste uke. | Foto: Sergey Guneev/Sputnik/NTB
MISFORNØYD: Vladimir Putin sa denne uka at han vil komme med en kunngjøring neste uke. | Foto: Sergey Guneev/Sputnik/NTB
NTB

Det siteres visestatsminister Aleksandr Novak på av det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti fredag. Et annet statlig nyhetsbyrå, Tass, siterer Novak på at produksjonen kan kuttes med mellom 500.000 og 700.000 fat per dag.

EU og G7-landene har innført et pristak på 60 euro per fat med russisk olje. Oljepristaket skal bidra til å minske Russlands inntekter fra salg av råolje til tredjeland, og kommer på toppen av andre lignende sanksjoner fra EU, USA, Canada, Japan, Australia og Storbritannia. Også Norge har sluttet seg til oljepristaket.

Russlands president Vladimir Putin sa denne uka at han vil komme med en kunngjøring neste uke der Russlands respons på pristaket blir presentert.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også