Nye konsesjonsregler for landbasert vind utsatt

I vår ble det åpnet for konsesjonsbehandling av vindkraft på land, etter at konsesjonssaker hadde blitt satt på vent siden 2019.
– Vi har som mål å sende høringsnotatet tidlig på nyåret sier statsekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) i Kommunal- og distriktsdepartmentet. | Foto: Terje Pedersen / NTB
– Vi har som mål å sende høringsnotatet tidlig på nyåret sier statsekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) i Kommunal- og distriktsdepartmentet. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Olje og energiminister Terje Aasland (AP) har tidligere varslet om at de nye konsesjonsreglene skulle sendes på høring i høst.

– Kommunal og distriktsdepartmentet og Olje- og energidepartementet arbeider fortsatt med et høringsnotat om innlemming av vindkraft i plan- og bygningsloven. Vi har som mål å sende høringsnotatet tidlig på nyåret sier statsekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) i Kommunal- og distriktsdepartmentet til Montel.

I april ble det åpnet for konsesjonsbehandling av vindkraft på land, etter at konsesjonssaker hadde blitt satt på vent siden 2019. Statsråden ba NVE gjenoppta konsesjonsbehandling av vindkraftprosjekter der kommunene er positive, og etter den tid har fem kommuner sagt ja til behandling av vindparkkonsesjoner. Alle er i Finnmark.

Som EnergiWatch tidligere har omtalt er Sametinget er kritisk til at nye konsesjoner gis før det er ryddet opp i Fosen-saken. Sametingsråd Maja Kristine Jåmå sender denne uken et brev til olje- og energiminister Terje Aasland med et krav om at regelverket for konsesjoner må ryddes opp i før nye prosjekter settes i gang.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også