– Tiden er inne for å se på endringer i fjernvarmereguleringen

NVE sender ny rapport på høring.
FJERNVARME UNDER LUPEN: Inga Nordberg og NVE skal revurdere fjernvarmereguleringen i lys av ny rapport. | Foto: Anders Lie Brenna
FJERNVARME UNDER LUPEN: Inga Nordberg og NVE skal revurdere fjernvarmereguleringen i lys av ny rapport. | Foto: Anders Lie Brenna

I et oppdrag for Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har Vista Analyse foreslått å endre prisreguleringen av fjernvarme, slik at det er den billigste alternative teknologien som legges til grunn for pristaket.

Nå ber NVE om innspill til rapporten, skriver de på egne hjemmesider.

«I dag fastsettes pristaket for fjernvarme ved å summere kraftpris, nettleie, avgifter og et påslag. I rapporten foreslår Vista Analyse at det i stedet skal være den billigste alternative teknologien som legges til grunn for pristaket. Dette er normalt varmepumper» skriver direktoratet.

– Vi mener at tiden er inne for å se på endringer i fjernvarmereguleringen. Målet er å få et samfunnsmessig rasjonelt regelverk for utforming av fjernvarmetariffene. Samtidig vil NVE se på en ny forvaltningspraksis for behandling av klager på fjernvarmeprisen, sier Inga Nordberg, direktør i NVEs energi- og konsesjonsavdeling, i en kommentar i høringsbrevet.

I sitt bakgrunnsmateriale påpeker NVE at har det skjedd store endringer i energimarkedene og i hvilke teknologier som er tilgengelig for oppvarming av bygg siden maksprisreguleringen ble innført i 1986.

«Det er derfor nødvendig å se på om dagens direkte kobling mellom forbrukeres samlede strømkostnader og fjernvarmeprisen er hensiktsmessig. Denne problemstillingen aktualiseres av den siste tids svært høye kraftpriser i store deler av landet», heter det.

Høringsfristen er 1. februar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også