Lysbakken: – Vi fjerner den skadelige oljeskattepakken

SV la frem sitt alternative budsjett fredag.
NYTT BUDSJETT: Fra SV og partileder Audun Lysbakken | Foto: SV
NYTT BUDSJETT: Fra SV og partileder Audun Lysbakken | Foto: SV

– Klimakrisen forsvinner ikke selv om det er krig i Europa. Vårt budsjett viser hvordan Norge kan komme i rute mot klimamålene. Vi vil investere i det grønne og kutte det grå. Vi foreslår å innføre en grønn investeringsbank og vri avgifter i grønn retning. Vi fjerner store motorveisutbygginger og den skadelige oljeskattepakken, sier SV-lederen i en pressemelding forbindelse med fremleggelsen.

Regjeringen trenger støtte fra SV i Stortinget for å få igjennom statsbudsjettet. I SVs budsjettforslag står det blant annet:

«Vi vil øke beskatningen for petroleumssektoren gjennom blant annet å reversere den sløsende og omstillingsfiendtlige oljeskattepakken ved å fjerne friinntekten».

I forkant av budsjettfremleggelsen ga Lysbakken et intervju til Dagens Næringsliv. Der sa han følgende om skattepakken, som ble inngått i juni 2020:

– Det hele er blitt et selvmål for Norge, både klima-, industri- og fordelingspolitisk. Pakken bidrar til å presse renten opp, utsette investering i grønn industri og gi eventyrlig fortjeneste for aksjonærer og eiere innen fossil energi. På toppen av det hele er det Røkke som tar med seg mest penger, og han er jo på vei til Sveits.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også