Flertall for grunnrenteskatt blant Ap- og Sp-velgere

– De som har svart at de ville stemt Ap, Sp, Rødt, MDG og SV, står på den ene siden. Høyre, Frp og KrF er mindre positive.
FLERTALL FOR: – De som har svart at de ville stemt Ap, Sp, Rødt, MDG og SV, står på den ene siden. Høyre, Frp og KrF er mindre positive. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
FLERTALL FOR: – De som har svart at de ville stemt Ap, Sp, Rødt, MDG og SV, står på den ene siden. Høyre, Frp og KrF er mindre positive. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
NTB

Rundt sju av ti som stemmer Arbeiderpartiet eller Senterpartiet, støtter regjeringens forslag om grunnrenteskatt for oppdrett, vannkraft og vindkraft på land.

68 prosent av Sp-velgerne er positive til forslaget, mens det samme gjelder 74,8 prosent av Arbeiderpartiets velgere, viser undersøkelsen InFact har utført på vegne av Fiskeribladet.

1.005 personer er spurt om sitt syn på grunnrenteskattene.

– De som har svart at de ville stemt Ap, Sp, Rødt, MDG og SV, står på den ene siden. Høyre, Frp og KrF er mindre positive, sier fagsjef Knut Weberg hos InFact.

Hos Venstre er det en overvekt som er positive til grunnrenteskatt. Samtidig sier nær 40 prosent av Høyres velgere ja til skatten.

I undersøkelsen kommer det fram at fire av ti ikke kjenner til selve forslaget. Av dem som har hørt om den, er majoriteten for grunnrenteskatt. Det er også forskjeller ut fra hvor i landet man bor.

– De mest skeptiske finner vi i Midt-Norge, mens folk i Oslo peker seg ut som mest positive, sier Weberg.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også