OED har bestilt utredning av hydrogensatsing

Oslo Economics, Sintef, Greensight og NTNU skal levere utredningen.
NY BESTILLING: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) og regjeringen vil ha hydrogensatsning. Her er statsråden på Energidagene torsdag. | Foto: Lars Heltne
NY BESTILLING: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) og regjeringen vil ha hydrogensatsning. Her er statsråden på Energidagene torsdag. | Foto: Lars Heltne

Utredningen vil blant annet identifisere eventuelle markedssvikter der staten, av samfunnsøkonomiske hensyn bør vurdere å ta en rolle i oppbyggingen av en økonomisk bærekraftig verdikjede for hydrogen. Utredningen vil også gi en oversikt over relevante eksisterende virkemidler nasjonalt, i EU og i europeiske land, heter det i en melding fra Olje- og energidepartementet (OED) fredag.

— Regjeringen vil bidra til å bygge opp en sammenhengende verdikjede for hydrogen produsert med lave eller ingen utslipp. Det er nødvendig å se på produksjon, distribusjon og bruk samlet, og utvikle dette i parallell. Utredningen vil være en del av vårt faglige underlag for hvordan staten best kan bidra til hydrogenutviklingen, og jeg ser fram til å motta rapporten, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i meldingen.

Det nevnes ikke når utredningen skal leveres.

Nyheten kommer kort tid etter samme statsråd åpnet nye forskningssentre for hydrogen og ammoniakk. Også der spilte Sintef en sentral rolle.

– Energisituasjonen i Europa gjør at vi krever radikal nytenkning, sa Alexandra Bech Gjørv, administrerende direktør i Sintef, i forbindelse med åpningen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også