Ny modell for strømstøtte kan være på plass om få uker

– Vi sitter og diskuterer dette nå.
NY STRØMSTØTTE: – Vi sitter og diskuterer dette nå | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
NY STRØMSTØTTE: – Vi sitter og diskuterer dette nå | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
NTB

Innen utgangen av oktober skal regjeringen og SV være ferdig med forhandlingene om en ny modell for strømstøtte for husholdningene.

– For oss er det viktig å få på plass en støtteordning som gir mer støtte til dem med dårligst råd, sier SVs Lars Haltbrekken til NTB.

SVs ønsker seg en todelt modell der staten støtter mer av såkalt basisforbruk. Partiets forslag er at staten skal dekke 100 prosent av kostnadene over 50 øre for de første 1.000 kilowattimene. For de neste 2.000 kWh skal strømstøtten være på 80 prosent av kostnader over 50 øre.

Andre forslag

Men modellen er ikke hogd i stein, medgir Haltbrekken.

– Det kan sikkert komme andre forslag fra Ap og Sp som gjør strømstøtten enda mer rettferdig. Vi sitter og diskuterer dette nå, sier han.

Mandag klokka 18 skal de tre partiene møtes igjen.

– Hvor langt har dere kommet?

– Vi har begynt, sier Haltbrekken.

I dag utgjør strømstøtten 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh.

Parallelt går forhandlingene om strømstøtten til bedriftene. Her skal finanskomiteen på Stortinget avgi sin innstilling 24. oktober.

Strømforslag

Tirsdag skal Stortinget behandle innstillingen fra energi- og miljøkomiteen om de i alt 94 strømforslagene som kom på det ekstraordinære strømmøtet i september.

Ifølge innstillingen har et flertall samlet seg bak fem av forslagene, blant annet at Enova skal kunne gi støtte til tiltak for energieffektivisering, som varmepumper, etterisolering og utskifting av vinduer.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også