Oljeprisene faller for tredje dag etter utsikter til høye renter over lengre tid

Forventninger om at den amerikanske sentralbanken vil holde en høy rente over en lengre periode på grunn av vedvarende inflasjon, sender oljeprisene ned.
En olje- og gassindustriarbeider sett ved en borerigg på Zhetybay-feltet i Mangystau-regionen, Kasakhstan. | Foto: Turar Kazangapov
En olje- og gassindustriarbeider sett ved en borerigg på Zhetybay-feltet i Mangystau-regionen, Kasakhstan. | Foto: Turar Kazangapov
av MARKETWIRE ‎

Onsdag faller oljeprisene for tredje dag på rad på grunn av forventninger om at den amerikanske sentralbanken vil holde en høy rente over en lengre periode på grunn av vedvarende inflasjon, som potensielt kan påvirke drivstofforbruket hos verdens største oljeforbrukere.

Det skriver Reuters.

Ett fat av den europeiske referanseoljen Brent koster onsdag morgen 82,29 dollar mot 83,03 dollar tirsdag ettermiddag. Den amerikanske WTI-oljen handles samtidig til 78,06 dollar mot 78,72 dollar tirsdag ettermiddag.

Flere medlemmer av den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, sa tirsdag at sentralbanken bør vente flere måneder til med å senke renten for å sikre at inflasjonen er tilbake på sporet mot målet på 2 prosent.

«Protokollen fra Federal Open Market Committee (FOMC) vil bli gransket for Federal Reserves vurdering av den ujevne inflasjonen i første kvartal for ledetråder om tidspunktet og omfanget av potensielle rentenedsettelser i 2024,» skriver ANZ-analytikere i en rapport og legger til:

«Det er mer en vent og se hva dataene forteller oss tilnærming.»

De amerikanske lagrene av råolje og bensin steg i forrige uke, mens lagrene av destillater falt, viste tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag.

Eurosonen legger opp til rentenedsettelse den 6. juni på grunn av mer positive økonomiske utsikter. Formannen for Den europeiske sentralbanken, Christine Lagarde, sa i et intervju som ble sendt tirsdag at hun er «virkelig sikker på» at inflasjonen i eurosonen er under kontroll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også