Oljeprisene faller på forventninger om fortsatt inflasjon

Markedet ser derimot ikke ut til å reagere særlig på politiske usikkerheter i de to store oljeproduserende landene og dødsfallet til Irans president.
Markedet ser ut til ikke å reagere særlig på politiske usikkerheter. Illustrasjonsfoto. | Foto: Jon Eeg/NTB
Markedet ser ut til ikke å reagere særlig på politiske usikkerheter. Illustrasjonsfoto. | Foto: Jon Eeg/NTB
av MARKETWIRE ‎

Oljeprisene faller tirsdag morgen på forventninger om fortsatt amerikansk inflasjon og høyere renter, noe som presser etterspørselen.

Det skriver Reuters.

Ett fat av den europeiske referanseoljen Brent koster tirsdag morgen 83,28 dollar mot 83,40 dollar fredag ettermiddag. Den amerikanske WTI-oljen handles samtidig til 79,29 dollar mot 79,36 dollar fredag ettermiddag.

Det ventes på flere sikre tegn på at inflasjonen er på vei ned, før det vurderes å senke rentene, uttalte flere Fed-medlemmer mandag.

Markedet ser ut til ikke å reagere særlig på politiske usikkerheter i de to store oljeproduserende landene etter dødsfallet til Irans president, Ebrahim Raisi, og helseproblemene til den saudiarabiske kongen, da det er usikkert om dette vil ha en umiddelbar innvirkning på energipolitikken.

Investorer venter samtidig på det kommende møtet i Organisasjonen av oljeeksporterende land, Opec+, den 1. juni, hvor produksjonspolitikken fastsettes, inkludert om noen av medlemslandenes frivillige produksjonskutt skal forlenges.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også