Aker BP satser på norsk kjøtt offshore

Fra 1. mai vil lunsj- og middagsmenyene som nytes av offshore-arbeidere hos oljeselskapet inneholde tre ganger mer norsk kjøtt.
MADE IN NORWAY: Aker BP og direktør for drift i Georg Vidnes øker andelen kjøtt lagd i Norge på sine installasjoner. | Foto: Aker BP
MADE IN NORWAY: Aker BP og direktør for drift i Georg Vidnes øker andelen kjøtt lagd i Norge på sine installasjoner. | Foto: Aker BP

Forpleiningsbedriften ESS Support Services skal gjennomføre endringen, hvor andelen norsk hovedråvare kjøtt øker fra 25 til 75 prosent til 75 hos Aker BP, ifølge en pressemelding.

Oljeselskapet har nær 200.000 gjestedøgn offshore årlig med cirka 400.000 tallerkener med varm mat til lunsj og middag. Det er betydelige mengder kjøtt som går med til disse måltidene. Endringen gjelder fra 1. mai.

– Det er mange gode grunner til å øke andelen norsk kjøtt på våre installasjoner, sier direktør for drift i Aker BP, Georg Vidnes.

ESS ser frem til å fortsette å samarbeide med Aker BP for å fremme norsk matproduksjon. Det er Fatland, Jæder og Prima som er leverandører av de norske råvarene.

– Vi er veldig fornøyde med at Aker BP velger lokalt og støtter produsenter og næringsliv både i Rogaland og etter hvert på Helgelandskysten i større grad enn tidligere, sier Stian Blom hovedtillitsvalgt i SAFE i Aker BP, som stilte økningen som et forslag gjennom bedriftsutvalget.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også