10 personer til legevakt etter brannen i en trafo på Equinor-eide Mongstad

Brannen er slukket, skriver NTB ved 16.30-tiden torsdag.
Mongstad ligger i Alver kommune på Vestland, 60 kilometer nord for Bergen, og eies av Equinor. | Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Mongstad ligger i Alver kommune på Vestland, 60 kilometer nord for Bergen, og eies av Equinor. | Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Det brant torsdag ettermiddag i en trafo på Norges største oljeraffineri, Mongstad, utenfor Bergen. 10 personer er sendt til legevakt grunnet røykpåvirkning, skriver NTB. 

Brannmannskaper jobbet med å slukke brannen. Politiet ble først varslet klokka 13.01, melder NTB. Brannen er ifølge nyhetsbyrået nå slukket.

Vaktleder i brannvesenet, Stian Kvam, uttalte til VG mens det fremdeles brant at det ikke var spredningsfare.

– Vi har rutinemessig evakuert anlegget for ikke-driftskritisk personell. Vi stenger ned produksjonen som et forebyggende tiltak, uttalte pressetalsperson Ellen Maria Skjelsbæk i Equinor til VG, mens det fremdeles brant. 

Mongstad eies av Equinor. På raffineriet er det om lag 900 ansatte, deriblant 600 fast ansatte på raffineriet og om lag 65 lærlinger. Raffineriet har en gjennomstrømningskapasitet på 12 millioner tonn råolje per år, skriver Equinor på sine nettsider.

Avisen Nordhordland meldte først om brannen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også