Svenske myndigheter varsler Nord Stream-avgjørelse denne uken

– Jeg kan ikke si om det blir i morgen eller onsdag eller torsdag, men en avgjørelse er på vei, sier etterforskningsleder Mats Ljungqvist.
AVGJØRELSE: Det svenske sikkerhetspolitiet etterforsker hendelsen som en grov sabotasje. | Foto: Swedish Coast Guard via AP
AVGJØRELSE: Det svenske sikkerhetspolitiet etterforsker hendelsen som en grov sabotasje. | Foto: Swedish Coast Guard via AP
NTB

I løpet av de neste dagene kommer svenskene med en avgjørelse i etterforskningen av sabotasjen mot Nord Stream-rørledningene.

– Jeg kan ikke si om det blir i morgen eller onsdag eller torsdag, men en avgjørelse er på vei, sier etterforskningsleder Mats Ljungqvist til Expressen.

Over ett år har gått siden sabotasjen mot gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 mellom Russland og Tyskland. Det svenske sikkerhetspolitiet etterforsker hendelsen som grov sabotasje.

Ljungqvist vil ikke si hva avgjørelsen som kommer denne uken, handler om.

Flere land, blant dem Tyskland og Danmark, har også etterforsket lekkasjene. Ljungqvist sier at Sverige samarbeider med andre land om hvordan de skal kommunisere dette neste steget i saken.

Ljungqvist har i løpet av etterforskningen ikke kommentert mistanker om hvem som kan ha utført angrepene. Men i et brev til FNs sikkerhetsråd har Sverige, Danmark og Tyskland uttalt at en seilbåt ved navn Andromeda er hovedsporet. Båten skal ha blitt brukt til å frakte sprengstoffet som ble brukt til å ødelegge gassrørledningene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også