Innstillinger og forsinkelser i helikoptertrafikken fra Flesland og Sola

All helikoptertrafikk fra Flesland er innstilt torsdag på grunn av snøværet. Det er usikkert om trafikken fra de andre helikopterterminalene vil gå som normalt.
UVÆR: En rekke helikopteravganger fra Sola er forsinket på grunn av været, mens alle avganger fra Bergen er innstilt torsdag. Illustrasjonsfoto. | Foto: Carina Johansen / NTB
UVÆR: En rekke helikopteravganger fra Sola er forsinket på grunn av været, mens alle avganger fra Bergen er innstilt torsdag. Illustrasjonsfoto. | Foto: Carina Johansen / NTB
NTB og Lars Heltne

– På grunn av været er dagens flygninger kansellert, opplyser Equinor ifølge Bergens Tidende.

Torsdag morgen ble alle avganger fra Sola lufthavn mellom klokken 7 og 12.15 satt på vent. Ny informasjon om disse kommer klokken 15.30, står det på heliport.no.

20 avganger mellom klokken 11.15 og 22.15 torsdag er nå innstilt. Fem av seks helikopteravganger fra Florø lufthavn er også innstilt.

Informasjon om helikopteravganger som skulle gå mellom 9.30 og 13.15 fra Kristiansund lufthavn, kommer klokken 15.30. En avgang klokken 20 er innstilt.

Innstillingene fører til at mange offshorearbeidere ikke kommer seg verken hjem fra jobb eller ut til arbeidet.

– Vi har gode avtaler for slike situasjoner fordi vi er vant med at det skjer, og det skjer ofte på høsten og vinteren, sier forbundsleder Raymond Midtgård i Safe til NTB.

Videre sier han at de ikke vet når de får klarhet i situasjonen siden det jo avhenger av været.

– Vi får følge med på yr.no.

Fredag morgen melder Equinor på Heliport at trafikken er utsatt inntil videre, men at passasjerer bes om å møte til ordinær tid for innsjekk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også