Analytiker tror på oppsving i oljeprisen etter nyttår

Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities tror på et «gulv» på 75-80 dollar fatet.
SPÅR GODE TIDER: Ole-Rikard Hammer tror ikke på en dupp i oljeprisen i starten av neste år. Bildet viser en oljeplattform i Texas i USA. | Foto: Eric Gay/AP/NTB
SPÅR GODE TIDER: Ole-Rikard Hammer tror ikke på en dupp i oljeprisen i starten av neste år. Bildet viser en oljeplattform i Texas i USA. | Foto: Eric Gay/AP/NTB

I et intervju med E24 snakker analytiker Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities om tingene han mener kommer til å definere «slaget for oljeprisen i 2024»: Etterspørselen etter olje, spesielt fra Kina, og utviklingen i den amerikanske produksjonen. Begge deler mener han går motsatt vei av hva markedet selv signaliserer, skriver nettstedet.

Han tror etterspørselen fra Kina får en oppsving etter lave nivåer i fjerde kvartal, og peker blant annet på at myndighetene ønsker at økonomien skal vokse med fire-fem prosent årlig.

– Kinas etterspørsel har vært sterk i år, preget av en innhenting etter coronanedstengingen. Men de siste par månedene har det relativt svake underliggende makrobildet fått overtaket, og kinesiske raffinerier – som bygget en del lager i løpet av sommeren – har redusert sin aktivitet vesentlig i fjerde kvartal, sier Hammer til E24.

Han tror heller ikke at det vil være så stor vekst i den amerikanske produksjonen som markedet «frykter», og at oljeprisen vil finne et gulv.

– Gulvet forventer vi vil være på rundt 75–80 dollar fatet. Jeg tror ikke den skal særlig lenger ned enn det, sier han.

På årets siste handledag har et fat nordsjøolje ligget i overkant av 77 dollar fatet, blant annet preget av en anspent situasjon i Rødehavet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også