High North News: Norge bak nær halvparten av Tysklands gassimport

Står for 48 prosent av det tyske inntaket så langt i år, ifølge nettavisen.
GLISER: Statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands næringsminister Robert Habeck, her fra en pressekonferanse i fjor. Habeck gjestet Norge på nytt i år. | Foto: Torstein Bøe/NTB
GLISER: Statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands næringsminister Robert Habeck, her fra en pressekonferanse i fjor. Habeck gjestet Norge på nytt i år. | Foto: Torstein Bøe/NTB

Norge har utvidet sin eksport til Tyskland og står nå for 48 prosent av gassimporten i løpet av de første ni månedene av 2023. Det er en økning fra under 20 prosent for mindre enn to år siden, skriver High North News.

Norges olje- og gassektor er forventet å bruke 225 milliarder kroner på eksisterende og nye prosjekter i 2023, noe som overgår rekorden fra 2013.

I fjor var viste en oversikt fra Norsk-tysk handelskammer at olje- og gasseksporten til Tyskland verdt 620 milliarder kroner, ifølge avisen.

– Med en imponerende vekstrate i år anslås de totale investeringene i den norske olje- og gassindustrien å overgå rekorden som ble satt i 2013. Investeringene i 2023 er forventet å nå nye høyder og denne betydelige økningene i investeringer vil markere en ny milepæl i olje- og gassektoren i Norge, sier Emil Varre Sandøy, visepresident i Rystad Energy, til High North News.

I Russland har samtidig Gazproms produksjon minsket med nærmere 25 prosent i løpet av første halvdel av 2023, sammenlignet med den samme perioden året før. 

Russiske medier melder at Gazprom aldri før har hatt så lave produksjonstall og at tilsvarende lave tall sist ble sist i 1978, skriver nettstedet.

I slutten av september ble det for øvrig klart at Equinor og tyske OMV er enige om en ny gassalgavtale, med en varighet på fem år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også