BP-sjefen går på dagen

– Finanssjef Murray Auchincloss ville fungere som midlertidig administrerende direktør, heter det i en uttalelse.
GÅR AV: BP-sjef Bernard Looney går av etter å ha innrømmet å lyve om forhold til enkelte ansatte. | Foto: AP Photo/Matt Dunham
GÅR AV: BP-sjef Bernard Looney går av etter å ha innrømmet å lyve om forhold til enkelte ansatte. | Foto: AP Photo/Matt Dunham
NTB

Bernard Looney opplyser at han trekker seg som BP-sjef med umiddelbar virkning. Nylig innrømmet han å løyet om sitt forhold til enkelte ansatte.

– Finanssjef Murray Auchincloss ville fungere som midlertidig administrerende direktør, heter det i en uttalelse fra BP tirsdag.

Det var i fjor vår at ledelsen i BP først mottok påstander fra en anonym kilde om Looneys «personlige forhold til kolleger».

Det ble satt i gang en granskning av saken, og ifølge BP innrømmet Looney et lite antall tidligere forhold til kollegaer før han ble administrerende direktør.

– Ytterligere påstander av lignende art ble mottatt nylig, og selskapet begynte umiddelbart å etterforske disse. Looney har i dag informert selskapet om at han ikke var fullstendig transparent i sine tidligere innrømmelser, opplyser BP tirsdag.

Looney ble utnevnt til administrerende direktør i 2020 og har jobbet i BP siden 1991.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også