Venezuelas oljeselskapssjef blir ny oljeminister

Sjefen for det statlige oljeselskapet PDVSA blir ny oljeminister.
NY OLJEMINISTER: El Aissami går fra statens oljeselskap til å bli oljeminister i Venezuela. | Foto: AP Photo/Ariana Cubillos
NY OLJEMINISTER: El Aissami går fra statens oljeselskap til å bli oljeminister i Venezuela. | Foto: AP Photo/Ariana Cubillos
NTB

Venezuelas president Nicolás Maduro har utpekt sjefen for landets statlige oljeselskap PDVSA til ny oljeminister.

Utnevnelsen av Pedro Rafael Tellechea ble kunngjort tirsdag lokal tid. Dette er del av en transformeringsprosess, uttaler Maduro på Twitter.

Dagen før gikk Tareck El Aissami av som oljeminister. Han kunngjorde selv sin avgang, som senere på dagen ble godtatt av Maduro.

El Aissami skrev på Twitter at han valgte å gå av etter at påtalemyndigheten har startet korrupsjonsetterforskning blant tjenestemenn i PDVSA.

To personer i oljeselskapet med nære koblinger til El Aissmi ble pågrepet av antikorrupsjonspoliti søndag.

– Gitt etterforskningen som er igangsatt av alvorlige korrupsjonshandlinger i PDVSA, har jeg besluttet å levere min oppsigelse som oljeminister, med mål om å gi full støtte gjennom prosessen, skrev El Aissami på Twitter.

Han la til at han støtter regjeringens «korstog» mot korrupsjon.

El Aissami har de to siste tiårene hatt en sentral rolle i landets politikk, fra å ha vært ordfører, via ulike ministerposter, og til rollen som visepresident. Han ble utnevnt til oljeminister i april 2020.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også