Equinor-sjef bekrefter at de fortsatt vil bygge ut Wisting-feltet

– Aker BP er partner på Wisting i Barentshavet. Sammen med operatør Equinor og leverandører jobber vi for å videreutvikle et lønnsomt Wisting-prosjekt.
UTSATT MEN IKKE AVLYST: Equinors norgessjef Kjetil Hove, forsikret forsamlingen på Sandefjordkonferansen om at Wisting kommer.
UTSATT MEN IKKE AVLYST: Equinors norgessjef Kjetil Hove, forsikret forsamlingen på Sandefjordkonferansen om at Wisting kommer.
NTB, Linda Sandvik og Kjersti Nelson

I fjor ble investeringsbeslutningen for utbyggingen av oljefeltet Wisting i Barentshavet utsatt. Under en paneldebatt på Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord sier Equinor sier at de fremdeles vil bygge ut feltet.

Frode Alfheim, lederen i LO-forbundet Industri Energi kritiserte oljeselskapenes investeringsvillighet i prosjekter i Barentshavet, skriver Dagens Næringsliv.

Kun to av de 47 letelisenser på norsk sokkel til olje- og gassutvinning som regjeringen delte ut tirsdag, ligger i Barentshavet, der Alfheim gjerne skulle sett mer oljeaktivitet.

– Det er altfor slapt, dere, sa Alfheim til forsamlingen.

I november i fjor bestemte Equinor og deres partnere seg for å utsette investeringsbeslutningen for oljefeltet Wisting i Barentshavet. Opprinnelig skulle beslutningen tas i desember i fjor, men i november ble den utsatt med fire år på grunn av usikkerhet rundt økonomien.

Equinors norgessjef Kjetil Hove, som også deltok i paneldebatten, forsikret Alfheim om at Wisting kun er utsatt.

– Wisting kommer, Frode. Vær tålmodig, sa han.

Også Aker BP bekrefter til EnergiWatch at de fortsatt jobber med Wisiting.

– Aker BP er partner på Wisting i Barentshavet. Sammen med operatør Equinor og leverandører jobber vi for å videreutvikle et lønnsomt Wisting-prosjekt. Vi skal evaluere utbyggingskonseptet, samtidig som vi planlegger videre utforsking i området, for å gjøre prosjektet mer robust. Målet er å finne en mer kompakt løsning, og å utvide ressursgrunnlaget i området, sier Ole Johan Faret pressetalsperson i Aker BP til EnergiWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også