Russisk nyhetsbyrå: Eksplosjon på gassrør fra Russland til Europa

Det har blitt meldt om en kraftig eksplosjon på gassrørledningen som frakter gass fra Sibir i Russland gjennom Ukraina, melder russiske RBC.
DREVET AV GAZPROM: Den russiske delen av rørledningen er drevet av Gazprom. Ledningen har blitt rammet av eksplosjoner før. Illustrasjonsfoto, | Foto: Colourbox
DREVET AV GAZPROM: Den russiske delen av rørledningen er drevet av Gazprom. Ledningen har blitt rammet av eksplosjoner før. Illustrasjonsfoto, | Foto: Colourbox
NTB

Eksplosjonen skal ha startet en brann på rørledningen Urengoy-Pomary-Uzjhorod, som frakter gass fra det nordvestre Sibir i Russland til Europa gjennom Ukraina, skriver det russiske nyhetsbyrået.

Hendelsen skal ha skjedd klokken 13.50 lokal tid ved Tsjuvasjia like vest for byen Kasan i delrepublikken Tatarstan, og ifølge lokale tjenestemenn er en person skadd i hendelsen, melder Reuters.

Ukjent skadeomfang

Omfanget av eksplosjonen er ikke kjent, men rørledningen er for tiden hovedruten for russisk gass til Europa.

Det skal ha blitt utført arbeid på ledningen like før eksplosjonen, melder det russiske nyhetsbyrået RIA.

Gassrørledningen, også kjent som den transsibirske gassrørledningen, er en av Russlands viktigste rørledninger for eksport av naturgass. Den ble bygd i 1984, og har vært delvis eid og drevet av Ukraina.

Ikke første gang

Den russiske delen av rørledningen er drevet av Gazprom. De sa tidligere tirsdag at de forventet å pumpe 43 millioner kubikkmeter gass til Europa via Ukraina gjennom Sudzha de neste 24 timene.

Rørledningen strekker seg fra Sibirs Urengoy-gassfelt til Uzjhorod i Vest-Ukraina, før den går videre til sentral- og vesteuropeiske land.

Det er ikke første gang det er eksplosjoner på gassrørledningen. I 2014, da Russland invaderte Krim-halvøya i Ukraina, ble ledningen rammet av eksplosjoner ved minst to anledninger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også