Frp anklager Støre for gassbløff

– Selvsagt vil en letestans i nye felt på norsk sokkel fram til 2025 påvirke Norges langsiktige evne til å eksportere gass til Europa.
KRITISERER LETEUTSETTELSE: – Selvsagt vil en letestans i nye felt på norsk sokkel fram til 2025 påvirke Norges langsiktige evne til å eksportere gass til Europa. | Foto: Javad Parsa / NTB
KRITISERER LETEUTSETTELSE: – Selvsagt vil en letestans i nye felt på norsk sokkel fram til 2025 påvirke Norges langsiktige evne til å eksportere gass til Europa. | Foto: Javad Parsa / NTB
NTB

Fremskrittspartiet reagerer på at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier oljekompromisset med SV ikke påvirker norsk gasseksport.

Støre var i Tyskland onsdag og møtte statsminister Olaf Scholz. Støre sa da at oljekompromisset med SV om å utsette 26. konsesjonsrunde ut denne stortingsperioden, ikke har betydning for Norges eksport av gass til Europa.

– Jeg opplever vanligvis Støre som en redelig mann, men dette fremstår som ren bløff. Selvsagt vil en letestans i nye felt på norsk sokkel fram til 2025 påvirke Norges langsiktige evne til å eksportere gass til Europa, sier Frps energipolitiske talsperson Terje Halleland. Han representerer Rogaland på Stortinget.

– Store deler av oljenæringen og Støres egne kamerater i LO var krystallklare på at dette vedtaket vil ramme bransjen negativt. Da henger det ikke på greip at vi har en statsminister som nå forsøker å spinne en historie til våre allierte om at det er «business as usual», når SV har fått et tydelig gjennomslag for innstramninger, sier Halleland.

Støre sa i Berlin at Norge skal gjøre alt for å opprettholde den høye aktiviteten. Siden Ukraina-krigen startet har Norge økt gasseksporten med 10 prosent.

– Vi kommer til å ha stor aktivitet på norsk sokkel, sa han med henvisning til oljeskattepakken fra 2020 og leting i såkalte modne områder.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også