Aker Solutions forlenger Johan Sverdrup-avtale med Equinor

Skal levere vedlikeholdstjenester frem til 2026. Avtalen er verdt minst 500 millioner kroner.
FORLENGER: Avtalen mellom Aker Solutions og Equinor er verdt minst 500 millioner kroner. | Foto: Carina Johansen / NTB
FORLENGER: Avtalen mellom Aker Solutions og Equinor er verdt minst 500 millioner kroner. | Foto: Carina Johansen / NTB

Nyheten ble kjent i en børsmelding fra Aker Solutions fredag. Kontrakten, som varer til februar 2026, er av «betydelig størrelse», heter det i meldingen. I samme melding står det at Aker Solutions definerer avtaler av «betydelig størrelse» til å ha en verdi mellom 500 millioner og 1,5 milliarder kroner.

Johan Sverdrup er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel, med forventede ressurser på 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter.

Aker Solutions har levert plattformer og utstyr til feltet siden de startet produksjonen i 2019. Arbeidet i den forlengede avtalen vil koordineres fra Stavanger og håndteres fra verftet i Egersund.

– Aker Solution har allerede vært mye involvert gjennom alle fasene i utbyggingen. Det er viktig med kontinuitet av både personell og kunnskap for å kunne levere best mulige tjenester, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions’ elektrifisering, vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomhet, i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter