Norge har startet gassleveransene gjennom Baltic Pipe

Sender gass til Polen gjennom Danmark.
ÅPNET: Statsråd Terje Aasland var blant dem som møtte på åpningen av Baltic Pipe i september. | Foto: Jorid Juliussen Nordmelan / OED
ÅPNET: Statsråd Terje Aasland var blant dem som møtte på åpningen av Baltic Pipe i september. | Foto: Jorid Juliussen Nordmelan / OED

I slutten av september deltok olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) på åpningen av Baltic Pipe-rørledningen i den polske byen Szczecin. Som EnergiWatch tidligere har omtalt, har prosjektet blitt både forsinket og vesentlig dyrere enn planlagt, blant annet på grunn av at danske Energinett ikke hadde tilstrekkelig redegjort for hvordan de ville håndtere visse musearter.

Tirsdag startet den første leveransen av norsk gass til rørledningen, etter at en terminal i Danmark startet driften, skriver Reuters.

I en tid der Europa jobber med å gjøre seg uavhengig av russisk gass, har EUs energikommissær Kadri Simson kalt Baltic Pipe for et nøkkelprosjekt for europeisk forsyningssikkerhet.

– Rørledningen vil spille en viktig rolle i å dempe energikrisen, sa Simson i en uttalelse i forbindelse med åpningen, ifølge NTB.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også