Equinor endrer rekrutteringspraksis - skal gi 85 ansatte fast jobb

– Vi har jobbet veldig lenge med å få til en innskjerping, sier tillitsvalgt.
ENDRER PRAKSIS: Equinor jobber med å tilrettelegge for de nye lovvendringene om innleie fra bemanningsforetak, opplyser selskapet. Illustrasjnsfoto. | Foto: Equinor
ENDRER PRAKSIS: Equinor jobber med å tilrettelegge for de nye lovvendringene om innleie fra bemanningsforetak, opplyser selskapet. Illustrasjnsfoto. | Foto: Equinor

I 2023 kommer nytt lovverk for inn- og utleie fra bemanningsforetak, der regjeringen ønsker å sikre flere hele og faste stillinger.

Nå går Equinor bort fra å leie inn personell i forpleiningen og vil i løpet av kort tid ansette rundt 85 oljearbeidere i fast stilling, ifølge Stavanger Aftenblad.

Forpleiningen jobber med områder som matlaging, catering og renhold.

Industri Energi-tillitsvalgt Per Steinar Stamnes, som leder sokkelforeningen i Equinor, sier det er blitt jobbet med endringen i mange år, men at de også fikk drahjelp av regjeringen.

– Vi har jobbet veldig lenge med å få til en innskjerping. Det har tidligere vært mulig å leie inn personell i tolv måneder uten noen form for betingelser. De som er innleide fra et bemanningsselskap vil heller være fast ansatt i et operatørselskap fremfor å være innleid. Det er veldig bra at vi nå endelig ser endringer på dette feltet, sier Stamnes til avisen.

Pressekontakt Gisle Johannessen sier at det pågår et arbeid i Equinor for å «forstå og tilrettelegge for konsekvensene av en lovendring» for innleie.

– Utfallet vil variere ut fra våre fremtidige behov for kompetanse og kapasitet, sier han.

Blant dem som har fått fast jobb i forpleiningen, er Merita Skjæveland.

– Dette er kjempebra og gir meg en mye bedre forutsigbarhet enn det jeg hadde før, sier hun til Stavanger Aftenblad.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også