Equinor-tillitsvalgt støtter eierskapsmelding om lederlønninger

– Det er viktig å ha kontroll på utviklingen i lederlønn.
I LØNNSTOPPEN: Anders Opedahl | Foto: Equinor
I LØNNSTOPPEN: Anders Opedahl | Foto: Equinor

VG var først med å omtale regjeringens nye eierskapsmelding, der næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) tar merkbare grep for å kutte lønnsutviklingen til ledere i statseide selskaper.

– Vi innfører et prinsipp om at dersom leder får høyere lønnsvekst enn gjennomsnittet av de ansatte i organisasjonen, og da snakker vi altså i kroner og øre, så må det begrunnes særskilt og legges fram på generalforsamlingen, sa Vestre til VG torsdag.

Staten deler inn sitt eierskap i tre kategorier – som handler om hvorfor staten er inne på eiersiden. Her vil bonuspraksisen variere etter hvilken kategori selskapene er plassert.

Per Martin Labråthen, konserntillitsvalgt i fagforeningen Industri Energi og styremedlem i Equinor, sier til Dagens Næringsliv at han ønsker de nye retningslinjene velkommen.

– Det jeg har fått med meg fra Vestre, mener jeg er helt på sin plass. Det er viktig å ha kontroll på utviklingen i lederlønn, slik at det er akseptable forskjeller. Så vi støtter Vestres utspill, skriver Labråthen i en sms til DN.

Endringene har også møtt støtte fra Fremskrittspartiet.

Equinor-topp Anders Opedahl tronet øverst på listen av de ti best betalte toppledere i selskaper der staten hadde over 30 prosent eierskap i 2021, ifølge en oversikt E24 har samlet inn.

Også Hydro-sjef Hilde Merete Asheim og Statskrafts Christian Rynning-Tønnesen er på listen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også