Equinors nye plattform Peregrino C i Brasil har startet å produsere

Peregrino-feltet skal bidra med 250-300 millioner fat olje frem mot 2040.
SVÆRT UTFORDRENDE: Peregrino fase 2 har vært svært utfordrende opplyser Geir Tungesvik. Feltet gir 350 arbeidsplasser i Brasil. | Foto: Equinor
SVÆRT UTFORDRENDE: Peregrino fase 2 har vært svært utfordrende opplyser Geir Tungesvik. Feltet gir 350 arbeidsplasser i Brasil. | Foto: Equinor

Peregrino-feltet skal bidra med 250-300 millioner fat olje frem mot 2040. Den nye plattformen gir 350 nye arbeidsplasser i Brasil.

– Jeg er svært fornøyd med at vi har startet produksjonen fra Peregrino C-plattformen. Covid-19 har gjort Peregrino fase 2 til et svært utfordrende prosjekt og jeg vil takke alle involverte for å ha levert prosjektet med svært gode HMS-resultater, sier Geir Tungesvik, konserndirektør for Prosjekter, boring og anskaffelser i Equinor i en pressemelding fra selskapet.

Peregrino fase 2 består av en ny plattform med boreanlegg og boligkvarter, knyttet opp til det eksisterende produksjonsskipet på Peregrino-feltet, samt en ny rørledning som importerer gass for kraftproduksjon. Dette opplyser Equinor i pressemeldingen.

I drift gir den nye plattformen 350 arbeidsplasser i havet og på land i Brasil. Prosjektet var i rute for planlagt oppstart i slutten av 2020 da det ble rammet hardt av covid-19. Pandemien førte, ifølge selskapet, til nedbemanning flere ganger i den kritiske og arbeidsintensive sammenkoblingsfasen.

Likevel leveres prosjektet innenfor det opprinnelige kostnadsestimatet på tre milliarder amerikanske dollar.

I tråd med Equinor sin lavkarbon-strategi er det gjort tiltak for å redusere CO2-utslipp fra Peregrino-feltet. Ved å bytte ut diesel med gass for kraftproduksjon unngås CO2-utslipp på 100 000 tonn per år. Dette vil også redusere kostnader og forenkle logistikk i driftsfasen, heter det fra selskapet.

– Oppstart av Peregrino Fase 2 er en viktig milepæl i Equinors vekststrategi i Brasil. Dette prosjektet viser hvordan vi kan få verdifulle nye ressurser i produksjon, samtidig som vi investerer i teknologi for å kutte CO2-utslipp. Jeg er stolt over at Peregrino Fase 2 vil øke feltproduksjonen til 110.000 fat per dag, og halvere vår utslippsintensitet, sier Al Cook, konserndirektør for Leting og produksjon internasjonalt i Equinor.

Den nye plattformen er også utstyrt med det nyeste av digitale verktøy, som digital tvilling, en 3D-modell av hele plattformen som operatørene kan ha med seg på Ipad i feltet. Dette gjør operasjonene mer effektive og styrker samarbeid både i havet og mellom plattformen og landkontoret i Rio de Janeiro.

Nye digitale løsninger vil også bidra til å optimalisere produksjonen. noe som reduserer energibruk og dermed også CO2-utslipp. Dette opplyser Equinor.

Del artikkel

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også