Equinor har gransket helikopterulykken i Øygarden – fant læringspunkter

Equinor er ferdig med den interne granskingen av helikopterulykken utenfor Sotra i februar. En kvinne omkom, og fem personer ble skadet da helikopteret styrtet.
Helikopteret som havarerte kvelden onsdag 28. februar er hevet fra sjøen og blir heist på land ved Haakonsvern marinebase lørdag 2. mars. | Foto: Statens havarikommisjon / NTB
Helikopteret som havarerte kvelden onsdag 28. februar er hevet fra sjøen og blir heist på land ved Haakonsvern marinebase lørdag 2. mars. | Foto: Statens havarikommisjon / NTB
NTB

Equinor besluttet å gjennomføre en intern gransking for å se nærmere på forhold rundt ulykken. Det var et helikopter av typen Sikorsky S-92 Search and Rescue (SAR) som var på øvelse for Equinor da ulykken skjedde.

– Det er viktig at vi går i dybden for å ta læring etter en alvorlig ulykke. Granskingen har gjort funn og peker på enkelte forbedringspunkter som vi vil følge opp for å styrke Equinors SAR-tjeneste og ulykkesberedskap videre, sier konsernsjef Anders Opedal.

Statens havarikommisjon har ansvar for å kartlegge hendelsesforløpet og årsaken til ulykken. Equinor besluttet i mars å foreta en egen gransking for å lære av det som skjedde.

Granskingsrapporten anbefaler tiltak innenfor trening og øvelser, verneutstyr og samhandling knyttet til Equinors SAR-tjeneste og ulykkesberedskap. I tillegg anbefales det at man gjør en ny vurdering av om tiltakene har hatt forventet langvarig effekt.

Samtidig understrekes det at man ikke har grunnlag for å konkludere om hvorvidt tiltakene som nå anbefales, hadde betydning for årsak eller utfallet av ulykken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også