Equinor tildelt kraftsalgavtale for Empire Wind 1

Venter sluttføring av kontrakten i andre kvartal.
NY AVTALE: Equinor, her ved fornybardirektør Pål Eitrheim, er tildelt en ny amerikansk avtale. | Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor
NY AVTALE: Equinor, her ved fornybardirektør Pål Eitrheim, er tildelt en ny amerikansk avtale. | Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor

Fornybardirektør Pål Eitrheim kaller tildelingen for en viktig milepæl for prosjektet, som er ventet å levere 810 megawatt (MW) til New York.

– Tildelingen legger til rette for at vårt storskalaprosjekt kan bidra til New Yorks klimaambisjoner, i et vekstmarked som har vist en sterk satsing på havvind, sier Eitrheim i en melding.

Equinor og New York State Energy Research and Development Authority vil nå forhandle om en endelig kraftsalgsavtale Offshore Wind Renewable Energy Certificate (OREC) med forventet kontraktgjennomføring innen Q2 2024, skriver selskapet i meldingen.

Med forbehold om signering av OREC-kontrakten med NYSERDA, forventes prosjektet å gi en realavkastning i det forventede intervallet for fornybarprosjekter på 4-8 prosent når en ser fremover fra i dag, mens den forventede nominelle egenkapitalavkastningen over levetiden for havvindinvesteringene på østkysten av USA er på 12-16 prosent. 

I januar kunngjorde Equinor en handel med BP, der de overtok fullt eierskap i Empire Wind-lisensen og -prosjektene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også