Situasjonen i Rødehavet: Equinor omdirigerer skip

Equinor har valgt å omdirigere skip som frakter for dem etter angrepene mot skip i området.
OMDIRIGERER: – Vi følger situasjonen nøye og er i dialog med eiere av skip som frakter på våre vegne og med andre aktører i industrien, sier talsperson Ellen Maria Skjelsbæk i Equinor. | Foto: Equinor
OMDIRIGERER: – Vi følger situasjonen nøye og er i dialog med eiere av skip som frakter på våre vegne og med andre aktører i industrien, sier talsperson Ellen Maria Skjelsbæk i Equinor. | Foto: Equinor
NTB

– Vi følger situasjonen nøye og er i dialog med eiere av skip som frakter på våre vegne og med andre aktører i industrien, sier talsperson Ellen Maria Skjelsbæk i Equinor til Dagens Næringsliv.

– Vi har nå valgt å omdirigere skip i området, men har ikke tatt en beslutning på videre aktivitet, legger hun til.

Et norskeid skip ble mandag truffet i et angrep sør i Rødehavet. Britiske BP har inntil videre besluttet å stans all skipsfart gjennom Rødehavet på grunn av flere angrep fra Houthi-militsen den seneste tiden.

Equinors sjøtransport av råolje, flytende raffineriprodukter, flytende petroleumsgass og LNG-volumer innebærer mer enn 2.300 reiser verden over per år og frakter om lag 100 millioner tonn årlig, ifølge selskapets hjemmesider.

Rederiet Frontline har på sin side uttalt at de vil unngå Rødehavområdet i den grad det er mulig.

– Det er en vurdering som gjøres daglig der sikkerheten til sjøfolk, miljø og utstyr står i høysetet. Denne situasjonen utvikler seg raskt, men enn så lenge har kun skip med tilknytning til Israel vært eksponert. Vi har ingen slik tilknytning, sier administrerende direktør Lars H. Barstad i Frontline til TDN Direkt.

Oljegiganten BP stanser all skipsfart gjennom Rødehavet midlertidig. Mandag ble et norskeid skip angrepet sør i Rødehavet.

Situasjonen i Rødehavet er spent etter at houthi-opprørerne i Jemen har rettet en rekke angrep mot skip. USA har bedt flere land, blant dem Norge, delta i en internasjonal operasjon for å sørge for sikkerheten.

Det franske shipping- og logistikkselskapet CMA CGM, det danske rederiet Mærsk og det tyske selskapet Hapag-Lloyd har fra før stanset all transport gjennom Rødehavet grunnet sikkerhetssituasjonen

Houthi-opprørerne i Jemen har tatt på seg ansvaret for aksjonene og har satt dem i sammenheng med Israels krigføring på Gazastripen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også