Å Energi og Corio Generation droppet Sørlige Nordsjø II, men jobber videre med Utsira Nord

– Flytende havvind representerer fortsatt en unik mulighet for Norge til å produsere mer av den fornybare kraften vi trenger, heter det fra partnerne i Nordvegen Vind.
FLYTENDE SATSING: Å Energi og Corio Generation droppet Sørlige Nordsjø II , hvor de også hadde med Vårgrønn på laget. De jobber samtidig videre med Utsira Nord i partnerskapet Nordvegen Vind. | Foto: Økland Foto, Å Energi
FLYTENDE SATSING: Å Energi og Corio Generation droppet Sørlige Nordsjø II , hvor de også hadde med Vårgrønn på laget. De jobber samtidig videre med Utsira Nord i partnerskapet Nordvegen Vind. | Foto: Økland Foto, Å Energi

Havvindkonsortiet bestående av Vårgrønn, Å Energi og Corio Generation meldte 09:00 onsdag morgen at de droppet å søke om prekvalifisering til det bunnfaste havvindområdet Sørlige Nordsjø II.

Samtidig sier to av disse partnerne, Å Energi og Corio Generation, at de jobber videre med havvindpartnerskapet Nordvegen Vind og satsingen på flytende havvind i Utsira Nord.

– Flytende havvind representerer fortsatt en unik mulighet for Norge til å produsere mer av den fornybare kraften vi trenger, heter det i en pressemelding fra partnerne i Nordvegen Vind.

Partnerne opplyser at aktivt har bygget opp sin tilstedeværelse i Norge gjennom det siste året, og at de har knyttet sterke relasjoner til leverandørindustrien, forsknings- og innovasjonsmiljøer, samt næringsklynger innenfor havvind. 

– Nordvegen Vind arbeider systematisk for å sikre best mulig samfunnsøkonomisk og bærekraftig utnyttelse av potensialet i havvind for kunder, industri og norske skattebetalere. På tross av utsettelser i søknadsprosessen, planlegger vi å levere en konkurransedyktig søknad i tråd med utlysningskriteriene, sier Atle Knudsen, konserndirektør for Ny Industri i Å Energi.

Flytende havvind er markant dyrere enn bunnfast havvind, men Norge har langt flere områder som egner seg for den flytende varianten. Det henger sammen med Norskerenna, som er svært dyp utenfor kysten. 

Partnerskapet tror at det skal bli mulig å gjøre den flytende havvinden lønnsom i stor skala etter hvert, og at det er der Norges muligheter innen havvind er størst.

– Muligheten til å bidra med å levere flytende vind i stor skala i Norge, generere pålitelig, fornybar energi og bidra til utviklingen av en havvindsektor i verdensklasse i landet, er fortsatt enormt spennende. Vi vil fortsette å jobbe tett med norske myndigheter og leverandørindustrien, og ser frem til å vurdere muligheten Utsira Nord gir når den detaljerte anbudsprosessen åpnes for aktørene, sier Mark Giulianotti, Europasjef i Corio.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også