Stramt riggmarked sender ratene oppover

SFL-direktør Ole B. Hjertaker forteller om et stramt riggmarked med færre rigger på norsk sokkel, og økende rater.
NAMIBIA: Boreriggen Hercules som tilhører SFL Corporation er på vei til Nambia etter endt oppdrag i Canada. | Foto: SFL Corporation
NAMIBIA: Boreriggen Hercules som tilhører SFL Corporation er på vei til Nambia etter endt oppdrag i Canada. | Foto: SFL Corporation

I et intervju med Ocean24 sier Ole B. Hjertaker i riggselskapet SFL Corporation at det har vært betydelige innstramminger i markedet for borerigger. Noe som har ført til høyere inntjening. Dette står i stor kontrast til et marked som siden 2015 kun har dekket driftskostnadene. 

Ifølge Hjertaker er det få tilgjengelige rigger som kan bore kompliserte brønner på dypt vann. Dette skyldes blant annet aktivitetsøkning i Brasil, Vest-Afrika, og i den amerikanske gulfen. 

– Vi har dypvannsriggen Hercules som nettopp ble ferdig å bore for Exxon i Canada. Den er nå er på vei til Namibia. Den skal tilbake å bore for Equinor neste år. Ratenivået har gått fra ca. 360.000 i Canada til over 400.000 i Namibia. Den skal sendes tilbake til Canada å operere for rater til rundt 500.000, sier Hjertaker til Ocean24.

Det norske markedet påvirkes av at flere rigger sendes vekk fra norsk sokkel. 

– Det er flere «harsh enviroment» rigger som tidligere har gått i Nordsjøen, som nå blant annet har blitt sendt til Australia. Det gjør at markedet er blitt strammere, sier han til Ocean24.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også