Ingen bud på britisk havvindvindauksjon

Kontraktene og subsidieordningene var ikke gode nok for en bransje som sliter med økte kostnader.
Der ble gitt støtte til ca. 3,6 GW landvind og solenergi. | Foto: Ørsted
Der ble gitt støtte til ca. 3,6 GW landvind og solenergi. | Foto: Ørsted
Anders Lie Brenna & EnergiWatch Danmark

Den britiske regjeringens siste auksjon av kontrakter for nye havvindprosjekter har floppet. Ingen energiselskaper har lagt inn bud på auksjonen, skriver Financial Times.

Danske EnergiWatch skriver at det nedslående resultatet allerede på fredag i forrige uke ble luftet i The Guardian, som siterte bransjekilder som sa at kontraktene og subsidieordningene ikke var attraktive og langt fra gjenspeiler energiselskapenes økende kostnader for å bygge parkene. 

Aktørene hadde på forhånd advart om at pristakene på 44 pund per MWh for bunnfast havvind og 114 pund for flytende havvind, var satt for lavt.

Allerede på forhånd hadde aktørene blitt advart om at pristakene på 44 pund per MWh og 114 pund per MWH for henholdsvis fast og flytende vind var for lave. Det tilsvarer en norsk pris på henholdsvis 58,7 øre/kWh og 152,1 øre/kWh.

Storbritannias mål er å tredoble havvindkapasiteten til 50 GW installert effekt innen 2030.

Det var ikke bare havvindområder som ble utlyst i auksjonen. Det var også flere prosjekter for solkraftog landbasert vindkraft. Her ble det auksjonert ut totalt 3,7 GW, og det ble også gitt støtte til 53 MW bølgekraft og 12 MW geotermisk energi.

Solkraften utgjorde 1,9 GW med en pris på 47 pund per MWh. Det tilsvarer 62,7 øre/kWh. Den landbaserte vindkraften ble prissatt til 52,29 pund per MWh for litt under 1,5 GW. Det tilsvarer 69,8 øre/kWh.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også