Politiet: Rundt 30 avhør om droneobservasjoner i Nordsjøen

– Motivet kan være å skape utrygghet og usikkerhet, sier Amund Revheim, leder for Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt.
SKAPER USIKKERHET: – Motivet kan være å skape utrygghet og usikkerhet, sier Amund Revheim, leder for Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt. | Foto: Bjørnar Morønning / NTB
SKAPER USIKKERHET: – Motivet kan være å skape utrygghet og usikkerhet, sier Amund Revheim, leder for Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt. | Foto: Bjørnar Morønning / NTB
NTB

Politiet har gjort om lag 30 avhør av personer som mener å ha observert droner utenfor offshore-installasjoner i Nordsjøen, melder NRK.

Ifølge kanalen startet politiet etterforskning etter at lekkasjene på Nord Stream 1 og 2 forrige uke førte til at beredskapen på norsk sokkel ble hevet.

Leder Amund Revheim for Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt sier til kanalen at etterforskningen primært handler om å kontrollere meldingene som kommer inn, men at de har avhørt rundt 30 personer i forbindelse med etterforskningen.

Politiet sier at motivet bak droneaktiviteten i Nordsjøen kan handle om å skape frykt og ubehag.

– Dersom dette viser seg å være droner i utstrakt grad, er det gjort såpass åpenlyst at det er naturlig å tenke i den retningen. At motivet kan være å skape utrygghet og usikkerhet til hva dette faktisk er, sier Revheim.

Han sier at noen observasjoner har vist seg ikke å være droner, men lys fra andre fartøy eller sterkt lys fra Jupiter.

Revheim bekrefter overfor NRK at Forsvaret er koblet på etterforskningen. Forsvaret går videre med de observasjonene politiet mener er interessante.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også