RME: – Statnett rapporterer at de ikke har flaskehalsinntekter å betale ut i andre kvartal 2024

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) følger Statnetts anbefaling, og vedtar at det ikke blir utbetaling av flaskehalsinntekter fra Statnett til nettselskapene nå.
INGEN UTBETALING NÅ: Statnett skal ikke utbetale flaskehalsinntekter for årets andre kvartal. Det har RME vedtatt. | Foto: Anders Lie Brenna
INGEN UTBETALING NÅ: Statnett skal ikke utbetale flaskehalsinntekter for årets andre kvartal. Det har RME vedtatt. | Foto: Anders Lie Brenna

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) skriver i en pressemelding at de har vedtatt at Statnett ikke skal utbetale flaskehalsinntekter til nettselskapene i årets andre kvartal.

– Statnett rapporterer at de ikke har flaskehalsinntekter å betale ut i andre kvartal 2024, og vi deler deres vurdering, sier seksjonssjef i RME, Roar Amundsveen.

Flaskehalsinntektene skal ikke overstige Statnetts merinntekter. Normalt skal merinntekten tilbakebetales over tid, men under Europas energikrise har Statnett også utbetalt flaskehalsinntekter på kvartalsbasis. 

Hvert kvartal rapporterer Statnett til RME hvor mye flaskehalsinntekter de har tilgjengelig til omfordeling, og kommer med en anbefaling.

– Det er usikkert hvor store flaskehalsinntektene blir for 2024. Dersom flaskehalsinntektene blir høyere enn Statnett sine prognoser tilsier, kan det betales ut flaskehalsinntekter senere i år, sier Amundsveen.

Neste frist er 15. juni. Da skal Statnett rapportere flaskehalsinntekter for tredje kvartal.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også