RME foreslår kostnadsdekning av tidligere nettutredninger

For å bidra til at flere strømkunder kan få nettilknytning raskere, vil RME etablere et rammeverk for dekning av kostnader til tidligere nettutredninger.

– Med denne endringen vil nettselskapene få dekket kostnader til å gjennomføre tidlige nettutredninger. Da blir det lettere for nettselskapene å planlegge tidlig, og kundene kan få nettilknytning raskere, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund i en pressemelding. 

Forslaget innebærer at nettselskapene vil få dekket kostnader til å gjennomføre tidlige økonomiske og tekniske utredninger av hvor og hvordan potensielle nettilknytninger kan gjennomføres. 

Selskapene kan bruke ressurser på tidlig planlegging uten å være bekymret for at de utredede prosjektene kanskje aldri blir realisert, og at kostnadene derfor ikke blir dekket gjennom inntektsreguleringen.

RME vil presentere ordningen i et høringsforslag. Der vil detaljene beskrives nærmere. I forkant av høringen vil RME ha dialog med bransjen for å ramme dette riktig inn. Rammeverket vil dekke kostnader fra og med 2024.

Forslaget er en oppfølging av tiltak foreslått av Strømnettutvalget i NoU «Nett i tide»

Fra scenen under Norges Energidager i Oslo torsdag kom Kjetil Lund med kritikk til nettselskapene.

– Når nettselskapene ber om endringer i inntektsrammene bør alle som betaler nettleie høre godt etter og passe godt på lommeboka. Det presset er der for at de samlede kostnadene for samfunnet skal bli lavere, sa han fra scenen.

– Det er ikke noe i reguleringen som hindrer nettselskapene i å investere. Problemet er ikke at inntektsreguleringen ikke legger opp til investeringer, men at bransjen selv kanskje ikke er investeringsvillig, la han til. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også