Tyske Envelio bidrar i norsk prosjekt som skal bidra til økt nettkapasitet

For ett år siden ble prosjektet DataArena iverksatt med støtte fra Forskningsrådet. Målet er å øke kapasiteten i strømnettet med ny teknologi, og nå kommer et tysk selskap på banen. 
DataArena prosjektet har inngått samarbeidsavtale med det tyske selskapet Envelio. Fra venstre Per-Oddvar Osland, forskningsleder i Glitre Nett, Nicolas Thie og Philipp Erlinghagen fra Envelio. | Foto: Glitre Nett
DataArena prosjektet har inngått samarbeidsavtale med det tyske selskapet Envelio. Fra venstre Per-Oddvar Osland, forskningsleder i Glitre Nett, Nicolas Thie og Philipp Erlinghagen fra Envelio. | Foto: Glitre Nett

– Det er god fremdrift i DataArena-prosjektet, og ekstra spennende er det at vi nå får med oss Envelio i det videre arbeidet. 

Det sier Per-Oddvar Osland, forskningleder i Glitre Nett, og prosjektleder for DataArena. 

Det tyske selskapet skal levere løsningen IGP, (Intelligent Grid Platform), og blir dermed et viktig bidrag for å løse prosjektet sammen med DataArena. 

– Når samfunnet skal elektrifiseres i stadig økende grad, er det mange som ikke tenker over at strømnettet ikke kan levere nok effekt til at alle kan bygge alt de ønsker hvor de ønsker det. Stor pågang fra utbyggere har ført til lang saksbehandlingstid for bygging av mer nettkapasitet, sier Osland. 

DataArena skal utvikle en simuleringstjeneste for å få fortgang på tilknytning av nye utbygginger, ifølge forskningslederen. 

– De store gevinstene ved prosjektet ligger i bruk av nytt dataunderlag for raskere og bedre beslutninger for utbygging og forsterking av strømnettet. Samtidig bidrar løsningen til at utbyggerne får bedre oversikt over nettkapasiteten i kraftsystemet, og kan optimalisere lokasjon med tanke på tilknytningskostnader. Når vi nå har valgt samarbeid med Envelio, er det med utgangspunkt i deres erfaringer med tilsvarende løsninger andre steder. Vi blir deres første samarbeidspartner i Norge, og vi håper deres bidrag kan løfte prosjektet videre, avslutter Per-Oddvar Osland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også