Grunneier saksøkte Lnett etter flytting av trafo

En huseier i Sandnes har dratt nettselskapet Lnett for retten med bakgrunn i at hun mener de ikke har oppfylt avtalen da en trafostasjon ble flyttet ut av huset hun bor i. 
I RETTEN: En grunneier har tatt ut søksmål mot nettselskapet Lnett, etter flytting av en transformatorstasjon. | Foto: Jan Kåre Ness / NTB
I RETTEN: En grunneier har tatt ut søksmål mot nettselskapet Lnett, etter flytting av en transformatorstasjon. | Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Grunneier Marte A. Jakobsen har bodd i Storgata i Sandnes siden 2011. Da hun kjøpte huset sto det en trafostasjon i førsteetasje, og i 2016 ble hun kontaktet av nettselskapet Lnett som spurte om hun kunne være interessert i å få denne flyttet ut av huset. 

Avtalen innebar at en ny trafostasjon ble oppført på tomten hennes, og at hun kunne overta arealet i kjelleren. Jacobsen mener det ble informert muntlig om at arealet i kjelleren var på 60 kvadrat. Dette ble senere rettet til 40 kvadratmeter i en epost på et senere tidspunkt. 

Da hun overtok arealet i 2020 viste det seg at arealet var på halvparten av dette igjen, skriver Dagsavisen. 

I tillegg mener grunneieren at Lnett ikke har ferdigstilt uterommet på tomta, de har ikke reparert en grunnmur, og det er oppført en trapp til nabohuset som går inn på hennes eiendom. 

Lnett påla seg selv døgnmulkt, men har ikke gjort opp for dette, skriver Dagsavisen. Jacobsen er den som har tatt saken til retten, selv om hun hadde håpet på en avgjørelse utenfor rettssystemet. 

– Jeg håper vi blir enige om et forlik før rettssaken starter. Det har jeg prøvd på lenge. Jeg har strukket meg langt i å komme dem i møte, men Lnett er ikke interessert. Det er som de ønsker rettssak. For å skremme meg bort. Det er dyrt å gå til rettssak. En privatperson mot et stort og mektig selskap med uendelige ressurser. Lnett vet hvor kostbart det er for en privatperson å ta en sak til retten. Og det utnytter de, sier Jacobsen i en artikkel i Dagsavisen.

Lnett mener på sin side at de har oppfylt alle forpliktelsene sine. 

– Vi mener vi har gjort alt vi skal gjøre i slike saker. Vi har oppfylt alle våre forpliktelser, sier Rannveig Eidem Norfolk, direktør for nettdrift i Lnett, til samme avis. 

Saken startet i Sør-Rogaland Tingrett mandag 12. juni. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også