Regjeringen vil skrote førstemann til mølla-prinsippet i strømkøen

– Vi kommer med en ytterligere prioriteringsvurdering, eller en prioriteringsretning, for nettilknytning
SKAL PRIORITERE: Olje- og energiminister Terje Aasland sier at regjeringen skal foreslå et prioriteringssystem. | Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SKAL PRIORITERE: Olje- og energiminister Terje Aasland sier at regjeringen skal foreslå et prioriteringssystem. | Foto: Fredrik Varfjell / NTB
NTB

Regjeringen vil skrote førstemann til mølla-prinsippet i strømkøen og foreslår et prioriteringssystem som sørger for at visse typer aktører får nettilknytning.

Det bekrefter olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Teknisk Ukeblad.

Onsdag skrev VG at forsvarsindustribedriften Nammo trenger mer strøm til sin produksjon, men det lokale nettselskapet Elvia har lovet ledig strømkapasitet bort til TikToks nye datasenter.

– Det er et uttrykk for at rangering kan være nødvendig, sier Aasland torsdag.

Det regjeringsoppnevnte Strømnettutvalget vurderte om det burde innføres kriterier for å kunne prioritere mellom ulike aktører i strømkø. Utvalget landet til slutt på å ikke foreslå et prioriteringssystem, men å åpne for at modne prosjekter kunne komme foran i køen.

Dette vil regjeringen nå stille krav om, bekrefter Aasland.

– Og så kommer vi med en ytterligere prioriteringsvurdering, eller en prioriteringsretning, for nettilknytning, sier han.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også