Statkraft vil ha inn eksterne medeiere i ladeselskapet Mer

– Å invitere inn flere aksjonærer i Mer vil gjøre det mulig for selskapet å forsere veksten i antall ladestasjoner i Nord-Europa. 
EKSTERNE EIERE: Statkraft vurderer å hente inn eksterne eiere til ladeselskapet Mer, men vil fortsatt være majoritetseieren. | Foto: Anders Lie Brenna
EKSTERNE EIERE: Statkraft vurderer å hente inn eksterne eiere til ladeselskapet Mer, men vil fortsatt være majoritetseieren. | Foto: Anders Lie Brenna

Ladeselskapet Mer ble etablert i 2009 under navnet Grønn Kontakt, og fikk sitt nåværende navn i 2020. Selskapet har etablert seg i Nord-Europa gjennom en rekke målrettede oppkjøp og rask utrulling av ladestasjoner. 

Nå har selskapet ladestasjoner i Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannia og Østerrike. De tilbyr også ladeløsninger for kommersielle bilflåter, borettslag og bedrifter.

– Å invitere inn flere aksjonærer i Mer vil gjøre det mulig for selskapet å forsere veksten i antall ladestasjoner i Nord-Europa, og ta en større plass i det globale skiftet mot utslippsfri transport, sier konserndirektør Jürgen Tzschoppe i Statkraft, i en pressemelding.

Han påpeker samtidig at Statkraft ikke har konkludert om eierspørsmålet i Mer.

– Vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å vurdere hva som er den beste eierstrukturen for Mer fremover, sier Tzchoppe.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MINDRE VINDKRAFT: I Danmark skal det demonteres flere megwatt vindkraft enn det skal settes opp. | Foto: Ingrid Riis / Reel

Dansk vindkraftutbygging går i minus i 2023

For abonnenter