RME sjekker 18 nettselskapers utbetalinger av strømstøtten

– De vil ta en revisjon og se hvordan vi har håndtert støtteordningen og om den er i henhold til reglementet vi har fått, og det er fint, sier Elvia.
REVISJON: – De vil ta en revisjon og se hvordan vi har håndtert støtteordningen og om den er i henhold til reglementet vi har fått, og det er fint. | Foto: Elvia
REVISJON: – De vil ta en revisjon og se hvordan vi har håndtert støtteordningen og om den er i henhold til reglementet vi har fått, og det er fint. | Foto: Elvia

Nettselskapene fikk jobben med å utbetale strømstøtte til husholdningene, og nå har Reguleringsmyndigheten for energi (RME) bestemt seg for å føre tilsyn om utbetalingen som er gjort er utført i tråd med reglene.

– Vi har gitt KPMG i oppdrag å gjennomføre en revisjon av ordningen på vegne av oss. De vil ta kontakt med 18 selskaper for en gjennomgang av nettselskapenes rutiner for internkontroll, sier Roar Amundsveen, seksjonssjef for økonomisk styring, til VG.

Nettselskapene har så langt utbetalt 23 milliarder kroner i strømstøtte. RME kontrollerer nettselskapenes fakturagrunnlag opp mot data fra Elhub, men det er nettselskapene som står nærmest strømkundene.

Et viktig tema, er hvorvidt det uregelmessig har blitt utbetalt strømstøtte til fritidsboliger. Her har RME snudd underveis. De vurderte først at strømkundene hadde rett til strømstøtte hvis de kunne dokumentere at de bodde fast i fritidsboligen, men så kom Olje- og energidepartementet med en presisering 30. september om at det i så fall krever en innvilget bruksendring fra kommunen.

Et annet tema er hvorvidt noen har næringsvirksomhet i samme bygg, og har registrert strømforbruket på næringen.

Elvia er Norges største nettselskap. De drifter strømnettet for over to millioner nordmenn fordelt på 960.000 husstander. Totalt strekker deres strømnett seg over 66.000 km, og det overfører omtrent 30 TWh i året. De har allerede hatt møte med KPMG.

– De vil ta en revisjon og se hvordan vi har håndtert støtteordningen og om den er i henhold til reglementet vi har fått, og det er fint, sier kommunikasjonssjef Morten Schau til VG.

Han opplyser til VG at det dreier seg om ca. 10-15 strømkunder som har fått strømstøtte på grunnlag av endringer fra fritidsbolig til husholdning i folkeregisteret.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også