Lokalt kraftlag vil gi egen strømstøtte

Finnås Kraftlag får 14 millioner i ekstrautbytte. Det vil de spre videre.
VIL GI TILBAKE: Lokalsamfunnet på Bømlø får lokal strømtøtte, dersom kraftlaget får det som de vil. Illustrasjonsfoto | Foto: Lars Emil Aga Haugom
VIL GI TILBAKE: Lokalsamfunnet på Bømlø får lokal strømtøtte, dersom kraftlaget får det som de vil. Illustrasjonsfoto | Foto: Lars Emil Aga Haugom

Nylig ble det kjent at Haugaland Kraft deler ut 150 millioner i ekstra utbytte til eierne.

Med sine 9,5 prosent eierandel betyr det 14 friske millioner i inntekter for Finnås Kraftlag. Nå vil de dele midlene videre.

«Styret i Finnås Kraftlag har i dag vedtatt å fremja ei sak for ekstraordinært årsmøte der ein innstiller på at tilleggsutbytte frå Haugaland Kraft i sin heilskap vert ført tilbake til deler av næringslivet og kyrkjene på Bømlo. Kriteria for tilrådinga er ikkje endeleg klarlagt, men målsettinga er å treffa dei kundar og medlemmer som er hardast råka av kraftpriskrisa», heter det i en melding som avisa Sunnhordaland har gjengitt.

Det var et godt halvår for Haugaland kraft som førte til det ekstra utbyttet. Ved utgangen av juni hadde konsernet et resultat på 842 millioner kroner. Det er 568 millioner kroner mer enn samme periode i fjor, ifølge Haugesunds Avis.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også