Politiet har begrenset evne til å stanse droner

– Politiet er nå i en prosess for å øke kapasiteten både med materiell og personell.
ØKER KAPASITETEN: – Politiet er nå i en prosess for å øke kapasiteten både med materiell og personell. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ØKER KAPASITETEN: – Politiet er nå i en prosess for å øke kapasiteten både med materiell og personell. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NTB

Det er politiet som har ansvar å gripe inn mot ulovlig droneflyging, men etaten sier den har «noe begrenset evne» til å håndtere droner.

Dersom Avinor, Heimevernet eller andre oppdager en drone som må stanses, er det politiet de ringer. En reaksjon kan være å sette dronen ut av spill, men dette er et krevende arbeid, skriver Aftenposten.

Politidirektoratet skriver i en epost til avisen at de har «noe begrenset evne til å håndtere dronene», men de jobber med saken. Nettavisen skrev om saken tirsdag.

– Politiet er nå i en prosess for å øke kapasiteten både med materiell og personell, skriver direktoratet. Et tidligere prosjekt der politiet testet mottiltak mot droner er lagt ned.

Mottiltak mot droner er teknologisk krevende og krever høy kompetanse. Det er en omfattende prosess å bygge opp og utvikle denne kapasiteten. Det opplyser Jonny Lian ved Nasjonale bistandsressurser i Oslo, som har overtatt ansvaret for antidronearbeidet.

For tiden har politiet et helikopter i beredskap på Vestlandet, der det nylig har bistått ved Kårstø og Flesland.

Politimester Hans Vik i Sørvest politidistrikt, som har ansvar for dronehendelser på norsk sokkel til havs, erkjenner at de mange dronesakene er krevende for politiet. Han vil ikke gå i detalj om hvilke verktøy de har tilgjengelig, men sier de øver sammen med andre aktører og at Kystvakten rykker ut ved dronehendelser til havs.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også