World Wide Wind-sjefen slutter: – Å si jeg gleder meg til dette er en underdrivelse

Bjørn Simonsen går til Innovasjon Norge under ett år etter han ble administrerende direktør i World Wide Wind.
Bjørn Simonsen har vært administrerende direktør i World Wide Wind siden augsut 2023. | Foto: World Wide Wind
Bjørn Simonsen har vært administrerende direktør i World Wide Wind siden augsut 2023. | Foto: World Wide Wind

1. august drar administrerende direktør i World Wide Wind, Bjørn Simonsen, til Singapore for å bli med i det lokale Innovasjon Norge-teamet, skriver han på LinkedIn.

«Gjennom min nye rolle vil jeg arbeide for å støtte økt samarbeid mellom Norge og Singapore, med spesielt fokus på grønne maritime løsninger, hydrogen, havvind og helseteknologi, spesielt med støtte til UiT, NTNU, SINTEF og OsloMet. Å si at jeg gleder meg til dette er en underdrivelse - heldigvis gjør også min kone, Oshadie, det samme!», skriver Simonsen.

Innovasjon Norge-teamet er ledet av Arne Kjetil Lian og Simonsen tar over etter Per Christer Lund som rådgiver for vitenskap og teknologi.

«Det har vært en sann glede å lede WWW det siste året, og fremgangen som er oppnådd med konseptet for flytende havvind har vært imponerende. Og selv om det har vært et utfordrende siste år for grønne oppstartsselskaper generelt, fortsetter momentumet for grønne løsninger, inkludert flytende havvind, å bygge seg opp globalt.», skriver Simonsen.

Teknologi-selskapet World Wide Wind arbeider med en løsning med mot-roterende vertikalakse-havvindturbiner. Simonsen har vært administrerende direktør siden august 2023. Før det har han jobbet i selskaper som Nel og Greenstat.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også