Christian Rynning-Tønnesen går til Aker-systemet

Den tidligere Statkraft-sjefen blir seniorpartner i forvaltningsselskapet Industry Capital Partners.
Christian Rynning-Tønnesen har fått ny jobb. | Foto: Statkraft
Christian Rynning-Tønnesen har fått ny jobb. | Foto: Statkraft

– Jeg er svært motivert til å finne industrielle løsninger som kan bidra til å redusere klimanendringene, samtidig som vi jobber for utbytte for investorene, sier Rynning-Tønnesen i en melding fra Aker.

Industry Capital Partners ble lansert i 2022. Selskapet har tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad som leder. Christian Rynning-Tønnesen skal lede forretningsområdet ICP Infrastructure.

Aker-sjef Øyvind Eriksen skryter av Rynning-Tønnesens innsats i Statkraft, der han har vært toppleder i 14 år.

– Rynning-Tønnesen tar med seg kunnskapen, erfaringen og nettverket som ICP trenger. Det vil ikke bli mangel på investeringsmuligheter, sier Eriksen.

Han var Statkraft-sjef frem til Birgitte Ringstad Vartdal tok over 1. april, men fortsetter som rådgiver for konsernledelsen i selskapet. Rynning-Tønnesen svarte dette til EnergiWatch i april på spørsmål om han hadde fått tilbud fra noe innen energibransjen:

– Det er vel ikke noen hemmelighet at noe av det har med energi å gjøre, nei. Det er vanskelig å si helt hva det blir før jeg har tatt valget, men jeg vil vel tro at jeg ikke forsvinner helt fra norsk offentlighet.

Rynning-Tønnesen har jobbet i Statkraft siden selskapet ble delt fra Statnett i 1992. Selskapet har røtter helt tilbake til 1895.

Fra 2005 til 2010 jobbet han i Norske Skog, fire av de som sjef. Deretter vendte han tilbake til Statkraft, hvor han var sjef fra 1. mai 2010.

Rynning-Tønnesen starter i sin nye jobb innnen 19. august i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også