Høyere søkertall til energi-bachelor ved UiS

Antall søkere til bachelorutdanningen i energi- og petroleumsteknologi har økt med 30 prosent siden i fjor.
UiS-rektor Klaus Mohn, her under Arendalsuka i fjor, har fått nye søkertall for høsten. | Foto: Heiko Junge/NTB
UiS-rektor Klaus Mohn, her under Arendalsuka i fjor, har fått nye søkertall for høsten. | Foto: Heiko Junge/NTB

Oppgangen er også en tredobling på fem år, skriver Universitetet i Stavanger i en pressemelding.

Den totale økningen i søkertallet til universitetet i år er på åtte prosent.

– Dette er gode tall for UiS. Vi ser en fin oppgang, spesielt på utdanninger som samfunnet har stort behov for. Ekstra gledelig er responsen på den nye elkraft-retningen, som vi har utviklet i samarbeid med viktige aktører i næringslivet. Det vil vi gjøre mer av, sier rektor Klaus Mohn om årets tall.

Offshore Norge er blant dem som tidligere har uttrykt bekymring for satsingen på petroleumsfag, blant annet på grunn av innføring av studieavgift for utenlandsstudenter.

Universitetet i Bergen skriver i sin pressemelding at de har notert en økning i søkertallene til sivilingeniørstudiene innen energi og havteknologi.

– Det er veldig positivt at vi for andre år på rad har sterk økning i søkertall til offshore-fag, både innen videregående og høyere utdanning. Det vil være svært viktig for å sikre rett og nok kompetanse til en næring som bidrar med mange arbeidsplasser og store inntekter til fellesskapet. Nye næringer som havvind, CO2-fangst og -lagring og hydrogen, vil også trenge nye mange ansatte i tiden fremover, sier Målfrid Rønnevik, kompetanseleder i Offshore Norge, til EnergiWatch fredag.

I år har 142.416 personer søkt om studieplass på en høyskole eller et universitet via Samordna opptak. Jusstudiene i ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen, fulgt av siviløkonom-studiene ved Norges Handelshøyskole, er de tre utdanningene med flest førstevalgsøkere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også