Per Gullaksen får ansvaret for seks Hydro-kraftverk

Blir ny kraftverksjef for Hydro Energi Sogn.
NYE OPPGAVER: Per Gullaksen bytter fra Hydro Aluminium til Hydro Energi Sogn i mai. | Foto: Hydro
NYE OPPGAVER: Per Gullaksen bytter fra Hydro Aluminium til Hydro Energi Sogn i mai. | Foto: Hydro

Gullaksen er i dag teknisk sjef ved Hydro Aluminium i Årdal. Han erstatter Johnny Bruheim, som gikk inn i rollen som vassdragsteknisk ansvarlig (VTA) i Røldal-Suldal i september i fjor, skriver Hydro i en melding.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye oppgaver i Hydro Energi Sogn. Nå går vi inn i en spennende og viktig periode for Hydros industri- og kraftvirksomhet i Sogn, med høy aktivitet og fokus på å utvikle vannkraften vår for fremtiden. Jeg ser frem til å bidra til denne reisen sammen med en svært dyktig og faglig sterk organisasjon, sier Per Gullaksen i meldingen.

Før han ble ansatt i Hydro, var Gullaksen leder for Bilfinger Vest. Han har også vært daglig leder for Lærdal Energi. Gullaksen er utdannet sivilingeniør.

Hydro Energi Sogn består av 25 ansatte med base i Årdal og Fortun. I et normalår produseres 3,1 TWh ved Hydros anlegg i denne regionen. Kraften går til Hydros industrivirksomhet i Norge.

I dag består kraftverkene i Sogn av seks kraftstasjoner: Tyin, Skagen, Fivlemyr, Mannsberg, Holsbru og Herva.

Gullaksen vil starte i sin nye rolle 1. mai. Da vil han avløse Jan Erik Vold, som har vikariert i stillingen siden september.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også