Fredrik Witte blir ny toppsjef i Corvus Energy

Erstatter Geir Bjørkeli ved årsskiftet.
OVERTAR: Fredrik Witte blir administrerende direktør i Corvus Energy neste år. | Foto: Silje Katrine Robinson
OVERTAR: Fredrik Witte blir administrerende direktør i Corvus Energy neste år. | Foto: Silje Katrine Robinson

– Det er motiverende å bli en del av et selskap som spiller en nøkkelrolle i å gjøre den globale maritime bransjen utslippsfri. Jeg er derfor ydmyk over å ha fått tillitten til å lede selskapet og bygge videre på en sterk markedsposisjon. Først og fremst ser jeg nå fram til å bli bedre kjent med virksomheten og de ansatte i hele verden, hvor vi sammen skal utvikle selskapet videre, sier Fredrik Witte i en melding torsdag.

Batteriselskapet Corvus Energy leverer nullutslippsløsninger til maritim-, offshore- og subsea-industrien. Selskapet ble etablert i Canada i 2009, men flyttet hovedkontoret til Bergen i 2019. De har også kontorer i Søvik og Fosnavåg på Sunnmøre.

Witte kommer fra stillingen som administrerende direktør i Cargill Aqua Nutrition. Han er utdannet innen finans ved Wharton School of Finance Commerce hos University of Pennsylvania.

Forut for karrieren i Cargill, har han vært finansdirektør i Rieber Søn. Han starter i sin nye jobb i januar.

Selskapet har lett etter en ny administrerende direktør siden det ble kjent i august at Geir Bjørkeli skulle forlate jobben ved nyttår. Han har hatt stillingen i fem år.

I sommer utsatte selskapet byggingen av en ny fabrikk til 1,5 milliarder kroner i Lyseparken i Bjørnafjorden. Årsaken var at de ventet på et tilstrekkelig norsk svar på den amerikanske skattepakken Inflation Reduction Act, som skal lokke frem grønne investeringer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også