Raymond Midtgård er ny forbundsleder i Safe

Tar over etter Hilde-Marit Rysst.
FIKK FLERTALL: Raymond Midtgård får ledervervet i Safe. | Foto: Safe
FIKK FLERTALL: Raymond Midtgård får ledervervet i Safe. | Foto: Safe

Det var en enstemmig valgkomité som hadde innstilt på Midtgård, som ble valgt med et «godt flertall», opplyser Safe på sine hjemmesider. Kaare Edvardsdal fra Transocean stilte som motkandidat.

Midtgård har seks år bak seg som medlem av forbundsstyret i Safe. I 2021 ble han nestleder i Safe i Equinor, og for elleve år siden gikk han inn i styret i Safe-klubben Mongstad. 

– Å være forbundsleder for SAFE er et verv jeg må venne meg til. Jeg får heldigvis med meg dyktige kollegaer, både blant de valgte og de ansatte. Jeg skal bidra på tvers av organisasjonen og gleder meg til å komme enda tettere på de ulike tariffområdene. Be Safe – be happy, sier den nyvalgte lederen i en uttalelse.

Kai Morten Anda fra Sodexo og Gro Gullhaug fra Okea ble valgt som nestledere.

Dermed gir Hilde-Marit Rysst fra seg stafettpinnen etter 12 års ledelse. I et nylig intervju med EnergiWatch, oppfordret hun sin etterfølger om å være «på» i samtalen om hvor Safe-medlemmene skal finne sin plass i utviklingen av nye energikilder. Her ser hun både Offshore Norge og Norges Rederiforbund som naturlige samarbeidspartnere. 

– Samtidig er det en del av fagforeningenes identitet å se innse at noen ganger finnes det ikke arbeid for enkelte bedrifter. Da må kompetansen brukes andre steder. Vi har aldri tatt til orde for utstrakt bruk av støtteordninger. Det er naturlig at ikke alle arbeidsplasser er med inn i fremtiden. Kodak valgte feil de også, sa Rysst.

Safe, som er tilsluttet YS, har rundt 12.000 medlemmer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også