Mikkel Tørud overtar toppjobben i North Ammonia

Mikkel Tørud forlater Scatec og overtar jobben som administrerende direktør i North Ammonia.
NY TOPPSJEF: North Ammonia skal ledes av Mikkel Tørud. Han erstatter Vidar Lundberg, som overtar styrelederjobben etter Nicolai Grieg. | Foto: Scatec
NY TOPPSJEF: North Ammonia skal ledes av Mikkel Tørud. Han erstatter Vidar Lundberg, som overtar styrelederjobben etter Nicolai Grieg. | Foto: Scatec

Styret i North Ammonia har utnevnt Mikkel Tørud som selskapets nye administrerende direktør. Tørud vil erstatte Vidar Lundberg, som blir styreleder.

– Mikkel har en solid og relevant bakgrunn med internasjonal ledererfaring innen prosjektutvikling, kapitalmarkeder, fornybar energi og hydrogensatsinger. Styret er fornøyd med å få ham til North Ammonia og er trygge på at han er rett person til å lede selskapet videre. Vi er også glade for at Vidar vil fortsette å være tett involvert i utviklingen av North Ammonia i sin nye rolle som styreleder, sier avtroppende styreleder Nicolai Grieg i en pressemelding.

Tørud kommer fra det børsnoterte selskapet for fornybar energi, Scatec ASA, der han har hatt flere lederstillinger. Han har også vært en del av konsernledelsen i REC, og har tidligere jobbet i BP og PA Consulting Group. Tørud har en mastergrad i industriell økonomi og teknologi.

– Jeg gleder meg til å bli med i North Ammonia som administrerende direktør og videreutvikle selskapet sammen med et talentfullt team, solide samarbeidspartnere og dedikerte industrielle eiere. North Ammonia er godt posisjonert for å være en pioner innen grønne drivstoff med sterke røtter både i maritime sektor og fornybar kraft i Norge, sier Mikkel Tørud.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også